Southern fried chicken

image

 

1 kylling parteres i mindre stykker; vinger, overlår, underlår og brystkødet i to halve og marineret i kærnemælk med lidt salt i en dags tid.

Inden stegningen blandes de tørre dele: 2 håndfulde rasp, 1 håndfuld mel, salt, peber, timian, oregano, chili pulver (efter smag). Kyllingestykkerne vendes i den tørre blanding.

Steges ved jævn varme i 1/2 times tid på en pande i 2 cm solsikkekerneolie og en stor klat smør. Check evt. om kyllingen er færdig ved at undersøge, om kødet slipper benet på låret (den udskæring der skal have længst tid). Pas på ikke at have for meget varme på, man kan altid skrue op til sidst, hvis kyllingen skal have mere farve.

Serveres med coleslaw og cornbread.

image image

Advertisement

2 tanker omkring “Southern fried chicken

  1. Så har vi prøvet kylling m brød og salat. Den panering var virkelig vellykket, men jeg var overrasket over hvor meget krydderi der skal i for, at det kan smages efter stegning. Men den må kunne varieres i utallige lækre varianter. Tænkte på revet citron, fennikelfrø eller spidskommen.

    Liked by 1 person

  2. Kære Trine, det er skønt at høre om din erfaring med opskriften. Og ja, det er sjovt at eksperimentere med krydderierne….. man kunne også krydre med f.eks. spidskommen, st. koriander, st. kanel, paprika og servere den som en del af libanesisk mezze……..

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s